Янукович каже, що активізація економіки компенсує втрати

Вівторок, 2 квітня 2013, 20:05

Реалізація програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки дозволить компенсувати економічні втрати, що накопичилися за поточний рік.

Про це заявив президент Віктор Янукович на засіданні Комітету економічних реформ, передає "Інтерфакс-Україна".

"Активізація економіки, яку ми плануємо, безумовно, компенсує нам ті втрати, які ми маємо вже в цьому році, з початку року", - сказав Янукович.

Говорячи про економічнe ситуаці., президент, зокрема, зазначив, що другий рік поспіль Україна збільшує внутрішній товарообіг за рахунок збільшення платоспроможності населення.

Реклама:

Крім того, за його словами, збільшується обсяг депозитів від населення, спостерігається позитивне сальдо в зовнішній торгівлі.

"І це також дає надію, що наші золотовалютні резерви нам вдасться, як мінімум, зберегти. А краще, безумовно, щоб ми їх покращили", - наголосив Янукович.

У зв'язку з цим, за словами президента, залишається актуальним питання збереження темпів зростання економіки.

Як повідомлялося, золотовалютні резерви НБУ в грудні 2012 року зменшилися на 830,7 млн доларів і на 31 грудня 2012 року становили 24,55 млрд доларів.

Загалом за 2012 рік міжнародні резерви НБУ зменшилися на 7,25 млрд доларів (22,8%), з 31,79 млрд доларів до 24,55 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: