Оточення Колесникова отримало сім гектарів біля маєтку Ахметова

Вівторок, 2 квітня 2013, 11:31

Близьке до Бориса Колеснікова ТОВ "Мегасервис" без рішення Донецької міськради отримало в оренду дві ділянки площею 0,72 га і 6,6 га у центрі Донецька.

Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру судових рішень, передають "Наші гроші".

ТОВ "Мегасервис" відповідно до вимог законодавства ще у середині 2000-х років звернулося до міської влади із проханням надати йому ці ділянки в оренду на максимальний строк.

За згодою міськради фірма зібрала всі документи по обох ділянках, однак остаточного рішення так і не дочекалася. Більше того, у 2008 році "Мегасервісу" було повідомлено, що у зв’язку зі зміною законодавства ділянки відтепер надаються в оренду лише через аукціони.

Реклама:

ТОВ "Мегасервіс" звернулося до суду на міськраду лише у 2012 році. Фірма вимагала визнати її право на оформлення документів для оренди земельних ділянок.

У 2012 році Господарський суд Донецької області задовольнив позов ТОВ "Мегасервис" по обох ділянках: справи були розглянуті однією суддею Сковородіною О.М. в один і той же день.

Фірма отримала право на оформлення документів для набуття в оренду на 49 років земельної ділянки площею 0,72 га на перехресті бул. Шевченка та вул. Челюскінців, а також на 50 років ділянки площею 6,6 га по вул. Ілліча в районі Донецького ботанічного саду, неподалік від резиденції Ріната Ахметова.

Рішення госпсуду стосовно ділянки площею 0,72 га підтримали Донецький апеляційний господарський суд і ВГСУ. Рішення по другій справі також було підтримане судом апеляційної інстанції, але рішення ВГСУ ще не опубліковане.

ТОВ "Мегасервіс" у 2003 році заснував Іван Шакуров - нинішній керівник фірми "Укрсервіс", яка належить Борису Колеснікову. Його брат - Юрій Шакуров – є віце-президентом клубу "Донбас", що належить тому ж таки Колеснікову.

Іван Шакуров був юристом Колесникова в історії з універмагом "Білий лебідь", через яку той перебував у СІЗО.

Нинішнім керівником "Мегасервісу" є Денис Мерещенко. Людина з таким же ім’ям є директором мережі дитячих торгово-розважальних центрів "Пластилін".

У Донецьку цей ДТРЦ займає цілий поверх "Білого лебедя". Хокейний клуб "Донбас" також стверджує, що "Пластилін" "є одним з найвірніших друзів" клубу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: