Прибуток банківської системи перевищив 3 мільярди - НБУ

Середа, 17 квітня 2013, 12:50

Прибуток банківської системи за І квартал 2013 року перевищив 3 млрд гривень.

Про це повідомила директор Департаменту нормативно-методологічного забезпечення банківського регулювання та нагляду Нацбанку Наталія Іваненко.

"Так обсяг загальних активів банків з початку поточного року зріс на 16 млрд гривень. Переважну частину цього зростання становлять кредити в економіку: їх обсяг збільшився на 10 млрд гривень", - заначила Іваненко.

За її словами, продовжують зростати і зобов’язання банків. За три місяці поточного року вони збільшилися на 13 млрд гривень.

Реклама:

Банкір зазначила, що обсяг вкладів фізичних осіб у банках України за І квартал зріс більше ніж на 20 млрд гривень. Цей приріст повністю забезпечено за рахунок вкладів в національній валюті.

При цьому, за словами банкіра, строкові вклади населення зросли на 16 млрд гривень, а вклади на вимогу - на 4 млрд гривень

"Це є свідченням довіри українців до банківської системи. Вклади населення є основною складовою ресурсної бази банків, і, відповідно, джерелом кредитування економіки", - каже Іваненко.

З початку року збільшився обсяг коштів суб’єктів господарювання - на 4 млрд гривень.

"Подолавши наслідки негативного впливу світової фінансової кризи, банківська система України другий рік поспіль демонструє прибуткову діяльність. Прибуток банківської системи за І квартал 2013 року перевищив 3 млрд гривень", - зазначила Іваненко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!