Рада направила до КС законопроект про Рахункову палату

Вівторок, 16 квітня 2013, 11:43

Верховна рада підтримала пропозицію комітету направити до Конституційного Суду для одержання висновку щодо  відповідності законопректу вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

"За" відповідне рішення проголосував 351 народний депутат.

Згідно із пояснювальною запискою, метою законопроекту є розширення компетенції Рахункової палати в частині наділення її повноваженням щодо здійснення контролю за надходженнями до держбюджету, що дасть змогу забезпечити повноцінний контроль за виконанням держбюджету.

"Прийняття запропонованих змін дасть можливість забезпечити дієвий контроль за виконанням держбюджету в повному обсязі, посилить роль Рахункової палати як незалежного органу фінансового контролю в Україні і сприятиме подальшому удосконаленню нормативно-правового регулювання діяльності Рахункової палати відповідно до міжнародних стандартів аудиту державних фінансів, - йдеться у пояснювальній записці.

Реклама:

Нагадаємо, що на сьогодні Рахункова палата здійснює контроль лише за використанням коштів держбюджету, залишаючи поза увагою дохідну частину бюджету.

Здійснення контролю за виконанням держбюджету, як доходної, так і видаткової частин, є вимогою основоположних міжнародних документів у сфері контролю держфінансів.

Як відомо, з квітня 2012 року головою Рахункової палати є Роман Магута.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: