Moody's знизило рейтинг Bank of Cyprus відразу на два ступені

Понеділок, 15 квітня 2013, 10:43

Антство Moody's знизило рейтинг пріоритетних незабезпечених боргових зобов'язань Bank of Cyprus, найбільшого банку Кіпру, на два ступені - з Caa3 до дефолтного рівня С.

Про це йдеться в релізі агентства, передає "Інтерфакс".

Згідно з повідомленням, рейтинг за депозитами цієї кредитної організації погіршений з Саа3 на один щабель до Ca ("дефолт з мінімальними перспективами відновлення"), прогноз за рейтингом - негативний.

Рейтингове рішення відображає очікування агентства щодо великих збитків вкладників по незастрахованим депозитах в Bank of Cyprus в найближчі місяці.

Реклама:

Одночасно Moody's підтвердило депозитний рейтинг іншої кредитної організації Кіпру - Hellenic Bank Public Company на рівні Саа3 з "негативним" прогнозом.

Нагадаємо, влада Кіпру на початку квітня оголосили про реструктуризацію банківської системи. Згідно з планом реструктуризації, Bank of Cyprus буде об'єднаний з Laiki Bank, після чого з рахунків в Bank of Cyprus, перевищують 100 тисяч євро, буде списано 37,5%. Ці гроші будуть конвертовані в акції Bank of Cyprus. Ще 22,5% будуть зарезервовані на той випадок, якщо банку знадобляться додаткові кошти.

Крім того, 40% будуть заморожені (хоча на них і будуть нараховуватися відсотки), так що вкладники зможуть скористатися тільки 10 відсотками коштів зі своїх рахунків. При цьому депозити до 100 тисяч євро, які за законами Євросоюзу застраховані, не постраждають.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: