З 15 квітня вступають у дію нові правила дорожнього руху

Субота, 13 квітня 2013, 12:50

З 15 квітня 2013 року вступає в дію нова редакція правил дорожнього руху, яка була прийнята 11 лютого 2013 року на засіданні уряду.

Ці зміни передбачають низку нововведень, йдеться у повідомленні на сайті уряду.

"Для зменшення ризику виникнення ДТП на заміських дорогах правила дорожнього руху доповнені новою вимогою - у період з 1 жовтня по 1 травня транспортні засоби зобов'язані рухатися за межами населеного пункту в світлий час доби з увімкненими денними ходовими вогнями або ближнім світлом фар", - сказано у повідомленні.

Зміни також стосуються застосування технічних засобів регулювання дорожнього руху, впровадження європейських зразків дорожніх знаків і дорожньої розмітки.

Реклама:

"Так введено більше 20 дорожніх знаків. Розмітка ж буде п'яти кольорів: біла, жовта, синя, оранжева і біло-червона. Крім того вводяться нові терміни: "газон", "острівець безпеки", "денні ходові вогні", "маневрування", "регулювальник", "удосконалене покриття", - сказано у повідомленні.

Згідно із новими правилами, дорожні знаки мають перевагу перед розміткою і не повинні бути закриті від огляду будь-якими перешкодами навіть частково, а також з правил прибрали пункт, який вказує на те, що обгін можливий тільки зліва по ходу руху.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: