"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірми Іванющенка отримають 47 мільйонів за постачання обладнання

П'ятниця, 12 квітня 2013, 09:25

ПАТ "Лисичанськвугілля" уклала низку угод на постачання різного обладнання на 47,4 млн гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Всі підряди отримали фірми "Укртехмаркет ЛТД" (45,75 млн гривень) та "Промтехпоставка ЛТД" (1,65 млн гривень) з групи народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

У половині з восьми тендерів намагались взяти участь компанії, не пов’язані з цією групою. Вони пропонували продукцію у 1,5-2,5 раза дешевше, ніж майбутні переможці. Однак дешевші заявки незмінно відхилялись, або не враховувались тендерним комітетом без пояснення причин.

Реклама:

Наприклад, донецька фірма "Аікон" пропонувала рукави високого тиску за 404 тис гривень, тоді як "Укртехмаркет" – за 906 тис гривень. Дешевшу пропозицію було відхилено через відсутність гарантії банку. При цьому вимога щодо забезпечення пропозиції з’явилась в конкурсній документації напередодні проведення тендеру.

Також через відсутність банківської гарантії було відхилено заявку луганської фірми "Інвест-Підшипник", яка пропонувала підшипники за 2,12 млн гривень, а "Укртехмаркет" – за 3,31 млн гривень. Вимога щодо забезпечення знову була внесена напередодні тендеру.

Разом з тим, в цьому тендері також брала участь харківська фірма "ПК Індустрія", яка пропонувала підшипники за 2,08 млн гривень. В протоколі розкриття пропозицій зазначено, що ця заявка була допущена до оцінки.

Однак без пояснення причин угоду зрештою уклали з "Укртехмаркетом", чия заявка була дорожчою у півтора рази.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!