Росіяни приховують придбання мережі книжкових магазинів "Буква"

Середа, 10 квітня 2013, 16:47

Російська видавнича група "Эксмо" придбала мережу книжкових магазинів "Буква" ("Читай-город", "Книжковий супермаркет") польської компанії Empik.

Про це заявив президент Асоціації українських видавців і книгорозповсюджувачів Олексанадр Афонін, передає "Тиждень.ua".

За його словами, група не афішує факт купівлі через борг у 4 млн гривень попереднього власника перед українськими видавництвами

Проте в офіційному представництві "Эксмо" тричі повторили, що угода планувалась, але не відбулася.

Реклама:

"Ніякої угоди не було. Дивлячись зі сторони на цей увесь процес, у мене викликало це тільки сміх: тому що те, що пишуть в інтернеті про купівлю - це казки. Більше коментарів я надати вам не можу", - прокоментували в представництві.

Окрім того, в "Эксмо" порадили звернутись до польської сторони, проте зв’язатись із представниками "Empik" видання не може уже протягом місяців.

"І сьогодні фактично колишніх власників знайти неможливо. Усі листи, усі позови, які надсилаються на їхню юридичну адресу, повертаються з підписом, що орендатор вибув. Представники "Епіка" випарувались", - зазначив Афонін.

Проте, за словами експерта, "Эксмо" не збирається розраховуватись за борги попереднього власника і саме тому заперечує факт поглинання польської книжкової мережі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: