"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

За касові апарати доведеться платити партнерам Присяжнюка

П'ятниця, 8 березня 2013, 16:06

ТОВ "Інтерплат", яка буде займатися технічною підтримкою впроваджуваних урядом касових апаратів з електронною стрічкою, належить партнерам по бізнесу міністра агрополітики Миколи Присяжнюка.

Згідно із наказом Мінфіну за погодженням з Міндоходів і НБУ з 1 липня 2013 року для всіх підприємців України змінюються правила застосування касових апаратів, пише ZN.UA.

150 тис підприємців повинні або змінити всі свої 280 тис касових апаратів, або вставити в них спеціальний чіп для онлайнової передачі даних у податкову.

Крім того за підтримку нової системи доведеться щомісяця платити - близько 100 гривен за кожен апарат.

Реклама:

На поставках нового обладнання зароблять виробники апаратів, на щомісячній підтримці - дві визначені Нацбанком приватні структури - АТ "Українська національна розрахункова картка" ("Укркарт") і ТОВ "Інтерплат". Останні будуть забирати зі 100 гривень не менше 30 гривень своєї частки.

Обсяг цього ринку становить 28 млн гривень на місяць (280 тис апаратів по 100 гривень). З них не менше 9 млн потраплять на рахунки двох фірм, обраних Нацбанком без тендерів, зазначає видання.

Реального власника "Укркарт» встановити не вдалося. Справа в тому, що півроку тому структуру придбала інвестиційна компанія "Аваль-брок". У чиїх інтересах - знають лише інвестбанкіри і сам покупець.

Щодо ТОВ "Інтерплат", її власниками є компанія з Британських Віргінських островів - "Личмер інвестментс Корп" і кіпрська "Ipli Holdings".

Згідно з кіпрським реєстром власності, "Ipli Holdings" заснована іншими кіпріотами - "Sykon Holdings".

З'ясувалося, що засновники "Sykon Holdings" "засвітилися" в компанії серйозних фірм влітку 2012 року, коли ТОВ "Малинівський склозавод" виграло тендер на постачання пляшок на президентський лікеро-горілчаний завод у Житомирі.

Засновників у малинців було п'ятеро: троє з Кіпру: "Cipromax limited", "Tayvest limited", "Т.І.С. (Тренд Інвестмент Сістемс)", нідерландська "Clarensteijn b.v." і ТОВ "Нові інвестиційні технології".

Причому українців може вважати такими ж кіпріотами, оскільки їх засновниками значиться все той же "Т.І.С.".

Так от "Т.І.С.", за даними нещодавнього розслідування "Слідство.інфо", має бенефіціара - міністра агрополітики Миколи Присяжнюка.

Хоча номінально на його місці числиться угорський адвокат Пітер Паллаг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!