Держстат: у лютому дефляція становила 0,1%

Середа, 6 березня 2013, 12:28

У лютому споживчі ціни знизилися на 0,1%.

Про це йдеться у повідомленні Держастату.

Як зазначається, на споживчому ринку в лютому ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,2%. Найбільш суттєво (на 2,8%) подешевшав цукор. На 0,9-0,1% знизилися ціни на м’ясо та м’ясопродукти, сало, яйця, рибу та продукти з риби, соняшникову олію.

Водночас на 0,8-0,2% подорожчали рис, хліб, макаронні вироби, продукти переробки зернових, овочі, фрукти, сири, молоко та молочні продукти. 

Реклама:

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,4%, у т. ч. тютюнові вироби - на 0,5%, алкогольні напої - на 0,2%.

Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 0,5% насамперед зумовлено подорожчанням фармацевтичної продукції на 0,7%, йдеться у повідомленні.

Ціни на транспорт у цілому зросли на 0,1% в основному за рахунок підвищення вартості перевезень пасажирським залізничним та автодорожнім транспортом на 0,7% та 0,2% відповідно.

Зростання цін у сфері освіти на 0,2% головним чином пов’язано з підвищенням  плати за послуги закладів дошкільної та початкової освіти на 1,2%.

Разом з цим на 0,9-0,5% знизилися ціни на одяг і взуття, телефонне обладнання, побутову техніку, аудіотехніку, фотоапаратуру та обладнання для обробки інформації.

Як зазначається, ціни на продукцію добувної промисловості і розроблення кар’єрів у лютому знизилися на 0,5%. При цьому у видобуванні кам'яного вугілля продукція подешевшала на 3,0%, сирої нафти та природного газу, залізних руд - подорожчала на 2,5% та 0,7% відповідно. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!