На будівництво олімпійського центру витратять 170 мільйонів держкоштів

Неділя, 3 березня 2013, 11:53

Обсяг фінансування будівництва Цюрупинського олімпійського центру, що на Херсонщині, становитиме близько 170 мільйонів гривень.

Про це повідомив керівник структурного підрозділу держпідприємства "Спортивні господарські споруди" Тарас Глущук, йдеться у повідомленні Херсонської ОДА.

За його словами, частина цих коштів вже виділена на створення ескізної та проектної документації, а до кінця року ці роботи будуть закінчені і буде закінчено оформлення земельної ділянки та проведена підготовка до будівництва.

Фінансування всього проекту буде забезпечено державним бюджетом України.

Реклама:

Безпосередньо будівельні роботи будуть розпочаті в 2014 році і триватимуть протягом двох років. За планом, центр почне роботу в 2016 році.

"Будівництво такого центру - це не можливість, а необхідність. На останніх Олімпійських іграх збірна України виступила більш ніж достойно, але професійної тренувальної бази для занять і влітку, і взимку не було. Президент України ініціював створення такого об'єкту. На будівництво цього центру зосереджені фінансові, організаційні зусилля як всеукраїнської, так і місцевої влади. На сьогодні запланований обсяг фінансування - 170 мільйонів гривень", - сказав Глущук.

У Херсонській ОДА повідомили, що наразі триває процес оформлення документації земельної ділянки під Олімпійський центр, він буде розташований на острові в районі Цюрупинської набережної, на річці Конка, а площа ділянки - 25 гектарів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: