Україна хоче, щоб США допомогли у захисті інтелектуальної власності

П'ятниця, 29 березня 2013, 20:57

Віце-прем’єр-міністр України просить США допомогти у захисті інтелектуальної власності.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби віце-прем'єр-міністра Костянтина Грищенка.

Він заявив під час зустрічі з послом США в Україні Джоном Теффтом, що за перші три місяці 2013 року інспекторами Державної служби інтелектуальної власності вже конфісковано більше контрафактних матеріальних носіїв відео- та музичної продукції і програмного забезпечення, ніж за весь попередній рік.

У прес-службі повідомили, що Грищенко закликав американських партнерів взяти активну участь в інформаційній кампанії з роз’яснення необхідності поваги до авторського права в Україні.

Реклама:

"Ситуація навколо закриття файлообмінника EX.UA, якому і уряд США, і Міжнародний альянс інтелектуальної власності приписують статус одного з основних осередків інтернет-піратства, показала, що самі по собі обмежувальні заходи держави не будуть ефективними без формування в суспільстві розуміння того, що безкоштовне скачування фільмів нічим не відрізняється від крадіжки матеріальних цінностей", - сказав віце-прем’єр-міністр.

За його словами, важливо, щоб такі не надто популярні заходи отримували необхідну інформаційну підтримку з боку іноземних партнерів, які особливо гостро ставлять питання боротьби з піратством в інтернеті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: