"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Курченко в Одесі запустив нафтопереробний завод

П'ятниця, 29 березня 2013, 17:16

На Одеському нафтопереробному заводі почалися повномасштабні роботи для відновлення виробництва продукції.

Про це йдеться у повідомленні Східно-Європейської паливно-енергетичної компанії (СЄПЕК), передає "ЛігаБізнесІнформ".

В першу чергу з простою буде виведена установка АВТ (первинна переробка), яка є основною ланкою технологічного ланцюжка підприємства.

Найближчим часом на НПЗ будуть проведені роботи з перевірки і налагодження роботи всіх виробничих установок, автоматизованих систем управління і протиаварійного захисту.

Реклама:

Старт пусконалагоджувальних робіт відбувся в присутності міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького, голови Одеської обласної держадміністрації Едуарда Матвійчука, голови ради директорів групи "СЄПЕК" Сергія Курченка, виконавчого директора "СЄПЕК" Олександра Каплана.

"Відродження вітчизняної нафтопереробки означає зміцнення енергетичної безпеки, створення нових робочих місць, зростання податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів. Власне виробництво - інструмент боротьби з фальсифікатом на ринку. Споживачі в Україні будуть набувати хороше паливо за доступними, економічно обгрунтованими цінами", - зазначив Курченко.

Як писала "Українська правда", журналістам, які робили розслідування діяльності "СЄПЕК" ("ГазУкраіна-2009"), було відмовлено в акредитації на захід із запуску Одеського НПЗ.

Як відомо, "СЄПЕК" спеціалізується на торгівлі зрідженим та природним газами, нафтопродуктами та товарами для нафтогазової галузі, експлуатує близько 150 АЗС.

Основним акціонером група називає Сергія Курченко, який не так давно став власником футбольного клубу "Металіст" (Харків).

5 березня 2013 року група "СЄПЕК" і НК "Лукойл" підписали угоду про купівлю-продаж ПАТ Лукойл - Одеський НПЗ.

Нагадаємо, завод був зупинений в жовтні 2010 року у зв'язку з економічною ситуацією, що склалася на ринку нафтопродуктів України, а також із зміною схеми поставок нафти.

За даними "Української правди", засновником головних структур групи "СЄПЕК" Сергія Курченка виступив невідомий бізнесмен Андрій Кошель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: