"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держінспекція хоче закрити десятки ресторанів і ТРЦ Києва

П'ятниця, 29 березня 2013, 16:24

Великі торгові центри "Караван", "Магеллан" і "Ультрамарин", а також ряд популярних ресторанів опинилися під загрозою закриття.

Цього вимагає інспекція державного архітектурно-будівельного контролю Києва, в якій стверджують, що у власників цих приміщень немає дозволів на їх експлуатацію, пише "Комерсант-Україна".

У відомстві наполягають, що всі ці заклади повинні закритися, а їх власники зобов'язані виплатити штраф і переоформити дозвільні документи.

Більше 60 приміщень в Києві, серед яких ТЦ "Караван", "Магеллан" і "Ультрамарин", ресторани "Сейф", Shooters, Story Cafe, експлуатуються власниками незаконно, заявив глава інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Києва Сергій Кучер.

Реклама:

До списку потрапив навіть готель "Президент", що належить державному управлінню справами при президенті України.

Кучер зазначив, що на ці приміщення немає дозвільної документації, а значить, вони офіційно в експлуатацію не введені, але використовуються.

За його словами, це лише частина підприємств, що працюють незаконно - всього близько 200 компаній на даний момент оскаржують рішення інспекції в судах.

Власники більшості спірних об'єктів заперечують проблеми з документами.

Співвласник ТРЦ "Магеллан" Анатолій Юркевич стверджує, що його компанія ретельно стежить за дотриманням всіх передбачених законом дозвільних процедур.

За словами Кучера, відповідно до закону власники повинні закрити ТРЦ, виплатити штраф, доопрацювати і погодити документацію і тільки після цього зможуть відкрити їх знову.

На ділі ж компанії, як стверджує чиновник, відмовляються від співпраці і погрожують судами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!