"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кіпрська криза поки не позначилася на інвестиціях і депозитах - НБУ

Вівторок, 26 березня 2013, 18:53

Кіпрська криза поки не зробила вплив на надходження іноземних інвестицій в Україну.

Про це повідомив заступник директора генерального департаменту грошово-кредитної політики Нацбанку Олександр Арсенюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні ми ніяких негативних факторів у сфері інвестицій, пов'язаних із ситуацією на Кіпрі, не бачимо. Сподіваюся і не побачимо", - сказав він.

"Відтоку вкладів в Україні немає", - додав Арсенюк.

Реклама:

При цьому він нагадав, що навіть у кризовому 2008 році влада України не розглядала можливість вирішення боргових проблем за допомогою конфіскаційних заходів.

"Не бачу жодних підстав, щоб було знижено довіру до українських банків", - вважає чиновник.

Щодо діючих в Україні дочірніх банків кіпрських кредитно-фінансових установ, заступник директора зазначив, що відсутні підстави прив'язувати те що відбувається на Кіпрі до українських банків.

"Ці банки діють в Україні відповідно до законодавства України. Вклади та вкладники цих банків - вони повністю покриваються системою гарантування вкладів", - підкреслив Арсенюк.

В цілому, на його думку, зв'язок банківської системи України та Кіпру не дуже значний, і не зможе вирішальним чином вплинути на ситуацію в країні за будь-якого розвитку подій.

"Кіпрський фактор у будь-якому випадку не буде вирішальним для подій в Україні", - сказав він.

Як відомо, в Україні діють Банк Кіпру (Bank of Cyprus опосередковано володіє 76,99% статутного капіталу) і Марфін Банк (група Laiki Bank через Cyprus Popular Bank володіє 99,91%), які на початок 2013 року за розміром загальних активів займали 64  і 48 місце відповідно серед 175 банків країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: