"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров вирішив поглибити співробітництво з Митним союзом

Понеділок, 25 березня 2013, 15:01

Уряд прийняв рішення про утворення Робочої групи високого рівня з питань поглиблення співробітництва з Митним союзом та Єдиним економічним простором Білорусі, Казахстану, Росії.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні Кабміну 25 березня 2013 року, йдеться у повідомленні на сайті уряду.

"Робочу групу утворено з метою підготовки та реалізації заходів, спрямованих на поглиблення співробітництва з Митним союзом та Єдиним економічним простором, створення сприятливих умов для збільшення товарообігу, покращення торговельного балансу, розширення коопераційних зв’язків, залучення інвестицій та інновацій у реальний сектор економіки", - сказано у повідомленні.

У Кабміні повідомили, що керівником робочої групи призначено віце-прем’єр-міністра Юрія Бойка, а також затверджено персональний склад робочої групи, до якої увійшло 10 осіб.

Реклама:

Як повідомлялося, за словами міністра закордонних справ Леоніда Кожари, Україна хоче створити зону вільної торгівлі з Митним союзом і приєднатися до деяких його угод.

Раніше директор Департаменту економічного співробітництва МЗС РФ Олександр Горбань заявив, що Росія не буде знижувати для України ціну на газ без вступу України в Митний союз.

Нагадаємо, нещодавно президент Віктор Янукович заявив, що Україні варто розглянути можливість адаптації в законодавстві тих норм Митного союзу, які не суперечили б міжнародним зобов'язанням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: