Табачник назамовляв підручників за майже 400 гривень за штуку

Понеділок, 25 березня 2013, 09:30

ДНУ "Інститут інноваційних технологій і змісту освіти" Міносвіти уклав низку угод з видавництвами на видання шкільних підручників на 117,12 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, найдорожчим виявився підручник "Іспанська мова (5-й рік навчання). 5 клас" для загальноосвітніх навчальних закладів, виданий накладом 400 екземплярів по 366 гривень за екземпляр. Ще більше десяти підручників коштуватимуть дорожче 200 гривень за екземпляр.

"Підручники для шкіл з іноземними мовами навчання з накладами від 1,7 до 2 тис екземплярів замовлено по 102-175 гривень за екземпляр", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Згідно із повідомленням, це значно дорожче від аналогічного замовлення, яке видавництво "Наукова думка" НАН України 22 березня зробило компанії "Віпол". Науковці замовили видання 21 книжки накладом 300 екземплярів кожна. Середня вартість наукових видань різного обсягом від 8 до 40 друкованих аркушів становитиме близько 32 гривень за екземпляр.

Половину від усіх підрядів отримали ТОВ "ВД "Освіта" і ТОВ "Видавництво "Генеза".

Нагадаємо, минулого року в Міносвіти також замовляли коштовні підручники, виправдовуючи високу ціну невеликими накладами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!