У Азарова хочуть ввести збір за утилізацію шин

П'ятниця, 22 березня 2013, 20:51

У Кабміні хочуть ввести збір за утилізацію зношених шин - платити будуть як за шини вантажівок, так і за гумові камери велосипедів.

Введення обов'язкової плати за послуги з організації збирання, заготівлі та утилізації зношених шин запропоновано у спільному проекті наказу міністерств доходів і зборів, екології та природних ресурсів, а також економічного розвитку і торгівлі, передають "Коментарі".

У разі набуття чинності даного нормативного акту, всі імпортери та виробники шин і гумових камер в Україні зобов'язані самостійно збирати й утилізувати зношену продукцію або платити спеціально створеним підприємствам за ці послуги.

Мова йде про всі типи шин і гумових камер - причому не тільки автомобільних, але і мотоциклів, велосипедів, літаків і вертольотів.

Реклама:

Мінімальну плату за збір та утилізацію шин пропонується встановити на рівні 2 гривні за 1 кг, для гумових камер - 1,9 грн/кг. Розмір мінімальної плати може бути підвищений, але не більше, ніж на 10%.

Згідно із пояснювальною запискою до проекту наказу, у країні щорічно утворюється понад 180 тис тонн зношених шин і камер. Відповідно, річний обсяг коштів, залучених шляхом сплати даного збору, в ідеалі може становити близько 360 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!