"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аграрії можуть втратити більше 19 мільярдів через скасування пільг

Четвер, 21 березня 2013, 16:38

Відміна податкових пільг завдасть аграріям понад 19 мільярдів гривень втрат.

Про це заявили в асоціації "Український клуб аграрного бізнесу", Аграрному союзі України та Асоціації фермерів та приватних землевласників України, йдеться у повідомленні "Українського клубу аграрного бізнесу".

У повідомленні сказано, що ці об’єднання звернулися відповідним листом до президента України Віктора Януковича та голови ВРУ Володимира Рибака.

"Сума втрат у разі скасування податкових пільг сільгосптоваровиробників становитиме понад 19 млрд гривень, що спричинить зменшення прибутковості на понад 50%", - сказав президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Алекс Ліссітса.

Реклама:

 За його словами, лише прямий економічний ефект від скасування податкових пільг для аграріїв, за розрахунками економістів, забезпечить зниження обсягів валової продукції сільського господарства на 8%.

В асоціації зазначили, що скасування пільг стосуватиметься 56 тис господарюючих суб’єктів, що забезпечують зайнятість 650 тис працюючих у сільській місцевості.

"Господарства змушені будуть скоротити, а подекуди й зупинити сільськогосподарське виробництво, що негативно позначиться не лише на економічних показниках, але і на соціальному становищі населення", - заявив гендиректор асоціації Володимир Лапа.

Як відомо, в національному плані дій на 2013 рік щодо впровадження програми економічного розвитку на 2012-2014 роки передбачається переформатування фіксованого сільськогосподарського податку.

За словами джерел "Економічної правди", в Кабміні зараз налаштовані переглянути і інші податкові пільги для аграріів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: