"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Комітет Ради не підтримав 25% податок на доходи за депозитами

Четвер, 21 березня 2013, 15:00

Комітет Верховної ради з питань податкової та митної політики не підтримав законопроект про введення 25% податку на відсотки за вкладами фізосіб.

Про це заявив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Віталій Хомутиннік, йдеться у повідомленні прес-служби Партії регіонів.

"Профільний парламентський комітет рекомендував Верховній раді відхилити законопроект про внесення змін до Податкового кодексу щодо банківських вкладів фізичних осіб, яким пропонується запровадити з наступного року податок на відсотки за вкладами фізичних осіб в розмірі 25%", - сказано у повідомленні.

За словами Хомутинніка, такий крок може мати негативні наслідки для банківської системи країни.

Реклама:

"Це може призвести до відтоку капіталу з банківської сфери, що є неприпустимим. Введення 25% податку на відсотки за вкладами негативно вплине насамперед на середній клас, а цього ні в якому разі допускати не можна", - зазначив депутат.

Нагадаємо, нещодавно депутат "регіонал" Євген Сігал запропонував Верховній раді заборонити банкам залучати вклади громадян в іноземній валюті та ввести 25% податок на доходи за депозитами фізосіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: