Нацбанк ухвалив рішення про ліквідацію банку "Таврика" - ЗМІ

Середа, 20 березня 2013, 16:20

Національний банк ухвалив рішення про ліквідацію банку "Таврика".

Про це повідомило джерело у банку, передає "УНІАН".

Згідно з повідомленням, відповідне рішення Нацбанку доведене до відома посадових осіб банку.

Як повідомлялося, прокуратура Шевченківського району почала досудове розслідування за заявою вкладників банку "Таврика" про присвоєння службовцями банку їх коштів.

Реклама:

Як повідомлялося, правління Нацбанку 20 грудня прийняло рішення про віднесення банку "Таврика" до категорії неплатоспроможних.

Наслідком прийняття цього рішення стало призначення Фондом гарантування вкладів фізосіб тимчасової адміністрації, що було зроблено з метою вжиття заходів, спрямованих на врегулювання діяльності банку.

Як відомо, Нацбанк в кінці листопада 2012 року заблокував у банку "Таврика" 3 мільярди депозитів.

За даними НБУ, за перші 9 місяців 2012 року залишки коштів населення і підприємств на рахунках у банку "Таврика" збільшилися на 260 млн гривень, а загальний обсяг коштів клієнтів банку становить 2,9 млрд гривень.

Банк "Таврика" також з 10 грудня ввів добові ліміти на видачу готівки за своїми платіжними картками.

Як відомо, акціонером банку, який прямо і побічно володіє 10% і більше статутного капіталу банку на кінець звітного 2011 року є Анатолій Кобець.

Разом з тим, за даними ЗМІ, фактичним власником фінустанови є Сергій Цюпко - власник "Київського ювелірного заводу": в 2000 році став одним з акціонерів банку, в 2001-2002 роках очолив наглядову раду АБ "Таврика".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: