Чергові інвестори тікають з українського ринку

Понеділок, 18 березня 2013, 10:26

Фінські інвестори викреслили Україну зі своєї інвестиційної карти.

18 березня 2013 року відбудеться злиття двох фінських інвестиційних фондів - FIM Ukraine та FIM Russia, які досі були орієнтовані виключно на вкладення в цінні папери українських і російських компаній відповідно, передає "Комерсант-Україна".

Всі активи та зобов'язання FIM Ukraine будуть передані FIM Russia, після чого FIM Ukraine припинить своє існування.

Пайовики FIM Ukraine стануть пайовиками FIM Russia

Реклама:

Як пише видання, якби злиття двох фондів відбулося рік тому (дата останньої публікації даних про FIM Ukraine), то частка українських активів у структурі FIM Russia не перевищила б 10%.

Згідно зі звітом FIM Asset Management, активи FIM Ukraine становили на кінець 2011 року 20,9 млн євро, тоді як FIM Russia - 184,6 млн євро.

В Україну інвестувалися невеликі суми: 20,9 млн євро було вкладено 9,14 тис пайовиками (в середньому по 2288 євро), у той час як у FIM Russia 5,4 тис клієнтів вклали по 34,1 тис євро.

У звіті за 2011 рік зазначається, що в акції понад 40 українських компаній було вкладено 80,22% коштів фонду (16,8 млн євро), решта - на депозитах.

На акції компаній з юрисдикцією в Україні довелося 61,3% активів, ще 19% - на компанії з Люксембургу, Кіпру, Швейцарії, Великобританії, Нідерландів, Німеччини.

Поточна структура фонду FIM Ukraine не розголошується.

Приймаючи рішення про злиття фондів, рада директорів FIM Asset Management грунтувався на факторі низького попиту на сертифікати фонду, говориться в офіційному повідомленні.

FIM Asset Management управляє 28 інвестиційними фондами загальною вартістю активів в 2,2 млрд євро. Чистий дохід за 2012 становив 31,3 млн євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!