Прокуратура не виявила контрабанди бензину компаніями Курченка

П'ятниця, 15 березня 2013, 18:44

Держмитслужба не виявила фактів контрабандного ввезення бензину в Україну компаніями з групи "Газ Україна" Сергія Курченка.

Про це йдеться у відповіді прокуратури Харківської області на запит депутата від "Свободи" Юрія Сиротюка.

"Встановлені Держмитслужбою України відомості щодо імпортованих в Україну протягом 2012 року бензинів моторних фактично співпадають з даними "Укрзалізниці", з урахуванням перехідних обсягів", - йдеться у відповіді.

У відомстві повідомили, що фактів реалізації вказаними підприємствами (ТОВ "Газ-Україна-2009", ТОВ "Газ-Україна-2020", ПП "Армада-Плюс", ТзОВ "Зовніштрансгаз" та ДП "Петрол") бензину, який нібито вивозився за межі України в режимі "транзит", митною службою в ході перевірок не встановлено.

Реклама:

У прокуратурі заявили, що не виявлено випадків оформлення зазначеними в запиті суб’єктами господарювання експортних операцій за відсутності фактичного вивезення бензинів за межі митної території України.

Як відомо, нещодавно депутат від "Свободи" Юрій Сиротюк направив депутатський запит на ім'я генпрокурора Віктора Пшонки та голови СБУ Олександра Якименка, в якому йшлося про те, що син генпрокурора Віктора Пшонки "кришує" діяльність компанії Курченка "Газ України - 2009", яка здійснює контрабанду бензину і монополізує ринок.

Пізніше народний депутат від Партії регіонів Артем Пшонка заявив про непричетність до діяльності компанії "Газ України - 2009".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: