Посол: компаніям з США складно працювати в Україні через рейдерство

П'ятниця, 15 березня 2013, 17:39

Американським компаніям складно працювати в Україні, зокрема, через рейдерські атаки і несправедливі суди.

Про це заявив посол США в Україні Джон Теффт, передають "Українські новини" з посиланням на "Кореспондент".

"Я і справді змушений був часто звертатися до української сторони у зв'язку з тим, що американським компаніям доводилося туго. До них несправедливо ставилися держоргани, податкова адміністрація та митниця. Туго через те, що вони ставали жертвами рейдерських атак, а також не могли отримати рівного, справедливого розгляду в суді", - розповів він.

Теффт зазначив, що в Україні залишаються проблеми з інвестиційним кліматом і невисокий показник прямих іноземних інвестицій. На його думку, важливим є побудова справедливої ​​судової системи і викорінення корупції.

Реклама:

Нагадаємо, за даними Держстату, обсяг прямих іноземних інвестицій у 2012 році скоротився більш ніж на 400 млн доларів у порівнянні з попереднім роком - до 4,13 млрд доларів.

Як повідомлялося, нещодавно заступник директора ЄБРР в Україні Грем Хатчинсон заявив, що відсутність впевненості в захисті своїх капіталовкладень і нестабільність українського ринку найчастіше відлякують інвесторів від приходу в Україну.

Незважаючи на те, що Україна поліпшила в рейтингу Doing Business-2013 свою позицію на 15 пунктів, укладач рейтингу - IFC - також розділяє побоювання ЄБРР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!