"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Через спецмита імпортери хочуть припинити ввезення авто до України

Четвер, 14 березня 2013, 18:46

Українські імпортери автомобілів не виключають того, що можуть припинити ввезення їх до країни через введення спецмит на імпорт авто.

Про це заявив директор Всеукраїнської асоціації імпортерів і дилерів Олег Назаренко, передає УНІАН.

"Ми будемо діяти тим же методом, як діяли в 2009 році. Тоді імпорт припинився, і уряд, не отримавши величезних надходжень до бюджету, скасував 13% надбавку", - сказав Назаренко.

За його словами, якщо такі дії будуть зроблені, то до держбюджету перестане надходити значна частина коштів.

Реклама:

"Після введення спецмита прогнозовані втрати держбюджету становитимуть більше 1 млрд доларів", - йдеться в повідомленні асоціації.

У асоціації зазначили, що у результаті введення спецмита ціни на автомобілі об'ємом 1-1,5 літра зростуть на 7,8%, а на автомобілі 1,5-2,2 літра - на 15,6%.

"Масового ввезення автомобілів не буде, тому що з'явиться ризик не продати завезені автомобілі з цією надбавкою в Україні", - зазначив Назаренко.

Як повідомлялося, влада вирішила ввести спецмита на імпорт нових легкових автомобілів з ​​об'ємом двигуна 1000-1500 куб. см у розмірі 6,46% і 1500-2200 куб. см - 12,95% незалежно від країни походження та експорту.

Нагадаємо, в 2009 році уряд уже вводив 13% надбавку на 6 місяців, що призвела до скорочення обсягів виробництва авто на 82%, а обсяги продажів тоді на внутрішньому ринку зменшилися на 84%, доходи знизилися на 96%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: