"АероСвіт" заборгував співробітникам 80 мільйонів

Вівторок, 12 березня 2013, 14:06

Заборгованість авіакомпанії "АероСвіт" по заробітній платі становить близько 80 млн гривень.

Про це повідомив глава профспілки бортпровідників авіакомпанії Веніамін Тимошенко, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

"Ми знаємо, що гроші на рахунок компанії надходять, але отримати їх ми не можемо, оскільки вони йдуть на погашення заборгованості перед аеропортами", - зазначив він.

Крім того, за словами Тимошенко, авіакомпанія планує через два місяці звільнити весь льотний склад.

Реклама:

"Нам сьогодні повідомили про те, що ми повинні отримати повідомлення про скорочення залишку льотного комплексу через два місяці. Це бортпровідники, льотчики, диспетчера. Це означає повну ліквідацію льотного складу авіакомпанії", - повідомив він.

За словами Тимошенко, на 20 березня готується перша хвиля звільнень бортпровідників - порядку 250 чоловік. Він зазначив, що на сьогодні залишилися без роботи близько половини співробітників авіакомпанії - 1250 осіб. Однак сьогодні співробітники авіакомпанії не змогли отримати повідомлення про скорочення та довідку про заборгованість по зарплаті, оскільки головний офіс "АероСвіту" не працював через відсутність електроенергії.

Як відомо, раніше "АероСвіт" заявляв, що має намір зосередитися на обслуговуванні діючої далекомагістральних мережі польотів з її подальшим розширенням, а також на перевезення пасажирів середньомагістральних і внутрішніми рейсами авіакомпаній-партнерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!