Азаров підписав законопроект щодо боротьби з офшорами

Вівторок, 12 березня 2013, 09:23

Прем'єр-міністр Микола Азаров підписав для внесення до парламенту законопроект про трансфертне ціноутворення.

Про це заявив міністр доходів та зборів Олександр Клименко, повідомляє прес-служба відомства.

"Мало хто вірив, що це можливо. В тому, що цей документ з’явився на світ, був привселюдно обговорений, деталізований з урахуванням побажань бізнесу, заслуга противників цього документу, можливо, не менша, аніж прихильників. Принаймні, вся країна обізнана про принципову позицію уряду  щодо  припинення виведення капіталів в офшори", - заявив Клименко.

За словами Клименка, тепер настала черга українських депутатів прийняти вольове рішення в інтересах нашої держави та її громадян.

Реклама:

Як повідомлялося, у законопроекті про трансфертне ціноутворенні передбачена можливість до 1 січня 2018 року для металургійної галузі та АПК скористатися певним послабленням в системі держконтролю.

Крім того, згідно із законопроектом, контроль трансфертних цін буде здійснюватися в тому випадку, якщо сукупний обсяг операцій з контрагентом перевищив 50 млн гривень в рік.

Бізнес буде подавати звітність раз на рік - до 1 травня наступного за звітним року. При цьому в проекті закону передбачено, що податківці не мають права перевіряти ціноутворення в контрольованих операціях у межах звичайної податкової перевірки.

За словами Клименка, закон про трансфертне ціноутворення принесе Україні в перший рік 0,5 млрд гривень додаткових надходжень.

Нагадаємо, раніше перший віце-спікер Верховної ради Ігор Калєтнік заявив, що законопроект про трансфертне ціноутворення треба суттєво доопрацювати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: