У Лавриновича витратять третину мільярда на утримання держреєстрів

П'ятниця, 8 лютого 2013, 10:46

Міністерство юстиції уклало угоду з власним підприємством "Інформаційний центр" на забезпечення держреєстрів на суму 316,26 млн гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Ці гроші призначені для утримання у І півріччі 2013 року реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції та центральний орган виконавчої влади, що забезпечує реалізацію держполітики у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, держреєстрації речових прав на нерухоме майно.

В обґрунтуванні закупівлі, проведеної за неконкурентною процедурою "в одного учасника", пояснюється, що "Держінформ’юст" виконує функції адміністратора 21 єдиного та державного реєстрів.

Реклама:

Це перша подібна угода між Мін’юстом та "Держінформ’юстом".

Раніше підприємство брало оплату за свої послуги (витяги з реєстрів, внесення змін, тощо) від споживачів на власні рахунки, однак з 2013 року ці кошти зараховуються до спецфонду держбюджету.

Зокрема, розмір плати за внесення змін до записів держреєстру речових прав на нерухоме майно, у тому числі виправлення технічної помилки, що допущена не з вини держреєстратора, становить 51 гривню.

Ці гроші мають йти на заходи із створення та супроводження програмного забезпечення реєстру, технічного і технологічного забезпечення, збереження та захисту даних.

За даними видання, в 2011 році ДП "Інформаційний центр" Мін’юсту отримало виручку у розмірі 601,91 млн гривень.

Чистий дохід від реалізації продукції становив 554,02 млн гривень при її собівартості 450,6 млн гривень. Це дозволило отримати валовий прибуток 103,36 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: