Росіяни націлилися на "Запоріжтрансформатор" Григоришина - ЗМІ

Вівторок, 5 лютого 2013, 15:52

Група "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина продає найбільший у Східній Європі завод з виробництва силових трансформаторів "Запоріжтрансформатор".

Про це повідомили представники двох інвестбанків, знайомі з ходом переговорів, пише Forbes.ua.

Як пише видання, співрозмовники називають покупцем великий російський енергохолдинг. Найбільш ймовірний претендент - компанія "Силові машини", що належить Олексію Мордашову. Сума угоди може скласти 400-500 млн доларів.

"Переговори про продаж йдуть вже більше року. За даними джерел видання, покупець хоче провести поглинання за рахунок кредиту російського "Внешторгбанка". Угода застопорилася через те, що банкіри не поспішають виділяти гроші", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

У прес-службі "Силових машин" не захотіли коментувати інформацію про операцію.

Згідно з повідомленням, непряме підтвердження поглинання є й на сайті компанії.

"У протоколі засідання ради директорів від 31 січня 2013 сказано: "Схвалити угоди, у вчиненні яких є зацікавленість. Не розкривати і не представляти на ринку цінних паперів відомості про умови і сторони угоди, у здійсненні яких є зацікавленість, до їх вчинення", - пише видання.

Як відомо, "Запоріжтрансформатор" входить в десятку найбільших світових виробників трансформаторного устаткування і займає 4% глобального ринку цієї продукції. Костянтин Григоришин отримав контроль над підприємством у 2001 році. Чистий прибуток підприємства в 2012 році склав 946 млн гривень.

У компанію "Силові машини" входить декілька заводів в Росії. Найбільші - Ленінградський металічний завод і "Електросила". У 2012 році "Силові машини" отримали контроль над харківським інститутом "НДІ "Енергопроект".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: