У Митному союзі пригрозили Україні захисними заходами

Четвер, 28 лютого 2013, 20:13

Можливе створення ЗВТ України з ЄС може привести до введення захисних заходів з боку Митного союзу.

Про це повідомив міністр з торгівлі Євразійської економічної комісії (ЄЕК) Андрій Слєпнєв, передає "Інтерфакс-Україна".

"Тут є юридичний аспект і економічний. З юридичної точки зору ніяких проблем немає в існуванні двох зон вільної торгівлі. У нас є низка країн, в яких не те що дві, а кілька десятків угод про вільну торгівлю", - заявив Слєпнєв.

За його словами, питання відносин між Росією та Україною досить серйозно обговорювалося в момент укладення угоди про вільну торгівлю в СНД.

Реклама:

"Тут єдине, що може виникнути - це у випадку, якщо українське участь в ЗВТ з іншим великим партнером (ЄС, може, в майбутньому Китай чи ще хтось) істотним чином негативно впливатиме на виробників Митного союзу, то в цьому випадку ТЗ має можливість застосування відповідних захисних заходів ", - сказав він.

Міністр уточнив, що в договорі про зону вільної торгівлі така можливість прописана і українська сторона про це "прекрасно знає".

"Що стосується укладення угоди про вільну торгівлю, то тут кожна сторона повинна зважувати для себе ефекти від цього політичного кроку, як це буде впливати на її внутрішнє виробництво, торгову сферу, в тому числі з іншими партнерами", - резюмував Слєпнєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: