"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ не коментує заяви Януковича щодо ціни на газ для населення

Четвер, 28 лютого 2013, 19:50

У МВФ узяли до відома заяву президента  Віктора Януковича щодо непідвищення цін на газ для населення, але не коментують позицію Фонду щодо можливого її впливу на переговори про надання нового кредиту.

Про це на брифінгу заявив заступник речника МВФ Уїльям Мюррей, передає "Укрінформ".

"Я бачив повідомлення у ЗМІ. Як ви знаєте, ми беремо до відома такі заяви, але у нас тривають технічні переговори з владою України. Таким чином, я не можу вдаватися в деталі, якою є наша позиція, але можу послатися на нашу заяву, зроблену 12 лютого. Це наше поточне бачення щодо України" - зазначив Мюррей.

Як відомо, переговори України та МВФ щодо умов нової програми кредиту stand-by були розпочаті під час візиту місії Фонду з 29 січня по 12 лютого цього року. За її результатами українська влада заявила про досягнутий під час переговорів прогрес у взаєморозумінні щодо угоди stand-by на 10 млрд SDR (близько 15 млрд доларів).

Реклама:

У свою чергу, місія МВФ відзначила значний прогрес у взаєморозумінні з Україною і повідомила про плани прибути до Києва у березні для продовження дискусії щодо угоди.

Нагадаємо, під час телепроекту "Діалог з країною" Янукович заявив, що ціна на газ в Україні не підвищуватиметься ані для населення, ані для промисловості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: