Незважаючи на заяву Януковича, МВФ вимагає підвищення тарифів на газ

Середа, 27 лютого 2013, 11:35

Ключовими вимогами МВФ залишається підвищення тарифів на газ для населення та опалення для внутрішніх споживачів, збалансування держбюджету, забезпечення гнучкого обмінного курсу.

Про це на конференції інвесткомпанії Dragon Capital заявив постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Макс Альєр, передають "Українські новини".

"Той факт, що ми оголосили про час приїзду місії (березень 2013 року), є з нашого боку знаком обережного оптимізму", - сказав він.

За словами Альєра, в ході останнього візиту місії МВФ в Україну в січні-лютому 2013 року спостерігався конструктивний діалог і намітився прогрес в переговорах.

Реклама:

За словами постійного представника МВФ в Україні, в період між приїздами місій в країну переговори не перериваються, а пошук взаємоприйнятного рішення триває.

Ключовими вимогами фонду, як зазначив Альєр, залишаються: підвищення тарифів на газ для населення та опалення для внутрішніх споживачів, збалансування держбюджету, забезпечення гнучкого обмінного курсу, стабілізація фінансово-банківської системи.

Альєр утримався від будь-яких коментарів щодо заяви президента Віктора Януковича від 22 лютого 2013 року про те, що Україна не буде підвищувати тарифи на газ для населення.

Він зазначив, що читав про дану заяву президента в пресі, проте не впевнений, що відповідні матеріали в ЗМІ об'єктивно відображають позицію української сторони.

Нагадаємо, за словами представника МВФ в Україні Макса Альєра, Україні потрібні зовнішні кредити.

Як відомо, в 2013 році Україні треба буде виплатити МВФ 5,8 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!