"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Регіонал пропонує Раді знизити мита на імпорт металобрухту до 0%

П'ятниця, 22 лютого 2013, 20:42

У Верховній раді зареєстровано законопроект, яким пропонується знизити мита на імпорт брухту і відходів чорних металів з 5% до 0%.

Про це йдеться у відповідному проекті закону № 2355, зареєстрованому в Раді, автором даного документа є депутат, член фракції Партії регіонів Дмитро Шпенов.

Згідно з пояснювальною запискою, прийняття цього законопроекту посилить конкурентні позиції вітчизняного ГМК на внутрішньому та глобальному ринку сталі в умовах нестійкої кон’юнктури, що дозволить наростити виробництво сталі та надасть галузі додаткові кошти на модернізацію виробництва.

"Також, скасування мита на імпортний металобрухт дозволить не допустити здороження металопродукції на внутрішньому ринку України, яка сьогодні використовується у вітчизняному машинобудівному комплексі, житлово-комунальному господарстві, будівництві та в рамках реалізації проектів з модернізації вітчизняної транспортної інфраструктури, а також не допустити додаткових витрат, при виконанні вказаних проектів держбюджету", - йдеться у документі.

Реклама:

Як зазначає автор законопроекту, скасування мита на стратегічну сировину для металургійного виробництва, що почало діяти з 1 січня 2013 року, дозволить уникнути додаткових витрат для виробників української сталі та прокату, зберегти рівень собівартості виробництва при використанні імпортного металобрухту на рівні попередніх років.

Таким чином, Шпенов відзначає, відміна ввізного мита на брухт та відходів чорних металів призведе до відновлення балансу металобрухту на внутрішньому ринку України, зростання обсягів виробництва сталі, виробленої з використанням цієї сировини і, як наслідок, суттєвого збільшення обсягів надходжень до державного бюджету від діяльності металургійних підприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: