"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія Порошенка виграла тендер на поставку тролейбусів до Польщі

Четвер, 21 лютого 2013, 18:10

ДП "Автозбиральний завод № 1" АТ "АК "Богдан Моторс", в консорціумі з польською компанією Ursus SA перемогли в тендері на поставку 38 тролейбусів муніципалітету Любліна (Польща).

Про це повідомляється на сайті Ursus.SA, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, акцепт тендерної пропозиції відбувся 20 лютого, підписання контракту заплановане на 2 березня поточного року.

Вартість акцептованої пропозиції - 52,82 млн польських злотих (138,44 млн гривень).

Реклама:

У тендері також брала участь польська Solaris Bus&Coach SA

У корпорації "Богдан" поки не розголошують інші подробиці проекту, але обіцяють надати інформацію після підписання контракту.

У той же час прес-секретар корпорації Сергій Красуля зазначив, що "Богдан" з метою завантаження створених потужностей змушений активно шукати ринки збуту в Європі, оскільки в Україні відсутнє фінансування, державні програми оновлення міського електротранспорту та державна політика стимулювання ринку.

З іншого боку, додав прес-секретар, введення Росією утилізаційного збору робить українську продукцію неконкурентоспроможною і на цьому ринку.

"Склалася парадоксальна ситуація - в той час як Україна за гроші платників податків закуповує в Європі уживаний небезпечний електротранспорт, Європа готова купувати українську продукцію, тому що вона не поступається європейській техніці за технічними характеристиками, але при цьому дешевше", - зазначає прес-секретар.

Зокрема, одним з результатів пошуку партнерів і став консорціум з польською компанією, яка займатиметься збиранням тролейбусів і постачанням замовнику.

Корпорація "Богдан" в 2012 році скоротила випуск автотранспортних засобів всіх видів на 36,2% в порівнянні з 2011 роком - до 13,455 тис од, в тому числі легкових автомобілів - на 40,5%, до 12,034 тис од.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: