"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мільярд держкоштів на будівництво лікарні віддадуть "прокладці"?

Четвер, 21 лютого 2013, 12:12

ДП "Управління капбудівництва Національної академії медичних наук" провело розкриття пропозицій по тендеру на будівництво лікувально-реабілітаційного корпусу за адресою вул.Амосова, 6 в Солом’янському районі Києва.

На тендер подали заявки лише дві компанії - ТОВ "АМТ-бізнес" і ТОВ "Криворіжіндастербуд", які пропонували виконати роботи за 926 млн гривень і 993 млн гривень відповідно, передають "Наші гроші".

Рішення щодо акцепту наразі не прийнято, попередньо відомо, що конкурсний комітет на момент проведення тендеру не мав зауважень до заявок учасників.

Разом з тим, в конкурсній документації були вимоги щодо досвіду виконання аналогічних робіт та повідомити дані про наявність матеріально-технічної бази і працівників відповідної кваліфікації.

Реклама:

Жодна з компаній, які були допущені до участі в тендері раніше не отримували держпідряди на будівельні роботи такого масштабу.

Лише "АМТ-бізнес" в жовтні 2012 року отримало підряд на ремонт приміщень в інституті ім. Амосова вартістю 3,18 млн гривень.

Також в відкритих джерелах немає даних про участь цих фірм у великих будівельних бізнес-проектах. При цьому "АМТ-бізнес", зареєстроване на киянку Оксану Шевцову, має статутний капітал 12 тис гривень. А Криворіжіндастербуд" Михайла Пархоменка - 62,5 тис гривень.

Будівництво лікарні намічено на 2013-2015 роки. В листопаді 2012 року прем’єр-міністр Микола Азаров відвідав інститут ім. Амосова, де анонсував будівництво, що відповідно до рішення Кабміну фінансується з держбюджету.

"Ми домовилися з вашим керівництвом (інституту ім. Амосова) про будівництво сучасного, найкращого в Україні корпуса серцево-судинної хірургії. Він повинен бути навіть краще, ніж всі центри, які вже працюють в Європі", - сказав Азаров.

Підряд на розробку проектно-кошторисної документації на будівництво лікувально-реабілітаційного корпусу вартістю 19,71 млн гривень в грудні 2012 року отримало ТОВ "Укрпрофмед". Ця фірма виступає генпідрядником будівництва нового корпусу в Охматдиті, отримавши підряди на цей об’єкт на 742,79 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!