Нацкомфінпослуг візьметься за страховиків

Середа, 20 лютого 2013, 09:09

Нацкомфінпослуг хоче у березні піти на крайні заходи - запитувати у страховиків інформацію про фінансові показники не тільки на звітну дату, але і на проміжну.

Про це заявив глава Нацкомфінпослуг Андрій Стасевський виданню "Комерсант-Україна".

"У 2012 році такі повноваження отримало Моторне (транспортне) страхове бюро, але вони моніторять тільки сегмент ОСАЦВ ("автоцивілки"). Ми ж будемо перевіряти загальні показники страховиків. Особливу увагу будемо приділяти компаніям, на які надійшло багато скарг", - сказав він.

За його словами, кількість скарг на страхові компанії залишається великою, але прогрес є.

Реклама:

"Тепер, як тільки компанія дізнається, що скарга потрапила до нас, вона дуже оперативно усуває всі порушення, не чекаючи санкцій комісії", - підкреслив він.

Стасевський зазначив, що комісія не планує посилювати контроль над страховиками, щоб запобігти появі скарг, оскільки робити це для всіх компаній немає сенсу.

Багато страховиків виплачують відшкодування протягом двох-трьох годин. Але є компанії, які усвідомлено обрали тактику судових тяжб з клієнтами, і всі питання, навіть самі незначні, воліють вирішувати в суді, додав він.

Вони сподіваються, що хтось з клієнтів не зважиться йти до суду, хтось програє справу

"Ось саме з такими страховиками ведеться робота. До кінця лютого ми плануємо виключити з реєстру до 50 компаній. Серед них - і ті, які не платять, і ті, хто не виконує нормативи. Їм слід пам'ятати, що регулятор може анулювати ліцензію у разі систематичних порушень, а саме - повторного застосування заходів впливу протягом року", - сказав Стасевський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!