"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров заговорив про брак коштів на реформування швидкої допомоги

Субота, 2 лютого 2013, 12:26

Впровадження закону про екстрену медичну допомогу, який передбачає реформування швидкої допомоги не таке швидке, як це хотілося б, все впирається в брак фінансових ресурсів.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Цей закон набрав чинності з 1 січня 2013 року і зараз в країні проходить його апробація. Цей період, протягом якого, буде проходити впровадження цього закону покаже, наскільки він потребує вдосконалення", - сказав Азаров.

Крім того, прем'єр відніс до числа позитивів те, що вже створюються централізовані диспетчерські центри, машини оснащуються приладами GPS, у великих містах створюються станції, де будуть знаходиться машини швидкої допомоги в режимі очікування.

Реклама:

"Оновлюються технічні засоби в швидкій допомозі, з'являються нові машини, обладнані сучасними апаратами, оснащені набором необхідних ліків, і так буде далі проходити по мірі реалізації цього закону", - зазначив глава уряду.

За його словами, масштаб проблеми дуже великий, на сьогодні працює близько  8 тис машин швидкої допомоги, яким більше 20 років, тобто це уазики, практично без будь-якого спеціалізованого обладнання.

"Тому впровадження цього закону не таке швидке, як це хотілося б, все впирається в брак фінансових ресурсів. Ця робота наполегливо проводиться, вона проводилася у минулому році, буде проводиться і в цьому році. Ми ставили питання про кваліфікації медиків - це дуже важлива частина медичної реформи, думаю, що з часом і ця проблема буде вирішена", - підсумував Азаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: