"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Арбузов збирається витратити мільярди на 160 нових проектів

Вівторок, 19 лютого 2013, 09:59

Держпрограма розвитку внутрішнього виробництва передбачає реалізацію приблизно 160 інвестиційно-інноваційних проектів на мільярди гривень.

Про це заявив перший віце-прем'єр Сергій Арбузов в інтерв’ю газеті "Бізнес".

За його словами, нова редакція плану заходів щодо розвитку і реалізації експортного потенціалу України і розширення зовнішніх ринків збуту до 2015 року передбачає цілий комплекс заходів, спрямованих на подолання негативного сальдо у зовнішній торгівлі.

"Зокрема, стимулювання нарощування експорту високотехнологічної продукції, розширення номенклатури імпортозамінної продукції, розвиток вітчизняної мінерально-сировинної бази та забезпечення енергетичної безпеки", - заявив Арбузов.

Реклама:

Чиновник зазначив, що реалізація положень цього документа дозволить поліпшити для українських підприємств умови торгівлі на зовнішніх ринках, посилити захист інтересів експортерів, впровадити механізми надання держдопомоги.

"Планом першочергових заходів з виконання держпрограми розвитку внутрішнього виробництва передбачено конкретні заходи для розвитку виробництва і збільшення споживання продукції вітчизняних підприємств. Держпрограма передбачає реалізацію приблизно 160 інвестиційно-інноваційних проектів на мільярди гривень", - сказав Арбузов.

За його даними, держпрограма включає випуск високотехнологічної промислової продукції і створення об'єктів інтелектуальної власності.

"Основні пріоритети - підтримка національного товаровиробника та стимулювання імпортозаміщення", - підсумував перший віце-прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!