"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рекомендації МВФ можуть посилити тиск на резерви НБУ

Понеділок, 18 лютого 2013, 09:14

Міжнародний валютний фонд попросив Нацбанк скасувати заборону банкам враховувати у валютної позиції валютні резерви під проблемні кредити.

Як пише видання "Комерсант-Україна", посилаючись на джерела в банківських колах, місія МВФ під час свого останнього візиту до Києва настійно рекомендувала НБУ скасувати постанову №107 від 2009 року.

При цьому, за словами джерел, МВФ набагато менше хвилював адміністративно встановлюваний курс гривні до іноземних валют.

"Але МВФ розуміє, що з відміною цієї неринкової постанови банки повинні будуть конвертувати більше 53 млрд гривень у валюту, і це сильний тиск на резерви регулятора. Тож фонд готовий розглянути план поступового скасування", - розповів один з банкірів.

Реклама:

Директор гендепартаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова підтвердила, що місія фонду обговорювала це питання, але не змогла висловити думку НБУ.

Видання нагадує, що постанова №107, прийнята навесні 2009 року, створила на міжбанківському ринку підвищену пропозицію іноземної валюти і погасила її дефіцит.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!