Українi потрiбен газ, але не будь-якою цiною - Кучма

П'ятниця, 15 лютого 2013, 14:09

Екс-президент Леонiд Кучма переконаний, що перш нiж вирiшувати питання видобутку сланцевого газу в Українi, необхiдно проаналiзувати висновки екологiв.

Про це він заявив журналістам, вiдповiдаючи на запитання, чи не призведе видобуток сланцевого газу в Українi до екологiчної катастрофи, передає "Інтерфакс-Україна".

"Газ нам потрiбен, але не за всяку цiну", - заявив Кучма.

Водночас вiн висловив думку: "Перш нiж ухвалювати рiшення, необхiдно мати висновки наших фахiвцiв, насамперед екологiв, що нам це дасть".

Реклама:

Як відомо, 24 січня в Давосі було підписано угоду між компанією Shell і "Надра Юзівська" про розподіл продукції від видобутку нетрадиційного газу на Юзівській ділянці.

Як писала "Економічна правда", Shell та Сhevron будуть видобувати газ не самі, а з українськими партнерами - спільними підприємствами, створеними НАК "Надра України" (90%) та маловідомою компанією "СПК-геосервіс" (10%).

Для цього "Надра України" і "СПК-геосервіс" утворили компанії - ТОВ "Надра Юзівська" та ТОВ "Надра Олеська". Саме з цими фірмами ділитимуть гроші та газ транснаціональні корпорації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!