ЄС хоче компенсацію від України через тарифні зміни в рамках СОТ

Вівторок, 12 лютого 2013, 18:53

Єврокомісії доручено почати переговори з Україною щодо отримання повної компенсації у разі перегляду українською стороною зобов'язань стосовно тарифів за правилами СОТ.

Про це йдеться у висновках Ради ЄС з економічних та фінансових питань, ухвалених за результатами засідання у Брюсселі, передає "Укрінформ".

"Рада ухвалила рішення уповноважити Єврокомісію розпочати переговори з Україною, відповідно до ст. 28 Генеральної угоди з тарифів і торгівлі від 1994 року, щодо отримання повної компенсації у разі будь-яких змін Україною зобов'язань щодо тарифів", - йдеться у документі.

Як повідомлялося, глава Мінекономрозвитку Ігор Прасолов розраховує на досягнення компромісу з ЄС щодо перегляду тарифних ставок у рамках СОТ.

Реклама:

Нагадаємо, в грудні 2012 року у Мінекономрозвитку повідомили, що Україна не має наміру відкликати заявку про перегляд тарифів у рамках членства в СОТ і вважає своє рішення обґрунтованим.

Раніше держави - члени Світової організації торгівлі закликали Україну відкликати свою заявку на перегляд тарифних зобов'язань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: