Україна виплатила резидентам Кіпру 29,1 мільярда - Клименко

Неділя, 10 лютого 2013, 11:27

За дев'ять місяців 2012 року резидентам Кіпру виплачено доходів на суму 29,1 млрд гривень, що становить майже половину (47%) від загального обсягу таких виплат.

Про це в інтерв'ю ZN.UA розповів глава Міндоходів Олександр Клименко з посиланням на результати представленої суб'єктами господарювання звітності.

За його словами, це "дуже показова статистика".

Він також зазначив, що питання подвійного оподаткування обговорювалося з експертами місії МВФ і "зацікавив їх".

Реклама:

За словами Клименка, уряд і, зокрема, Міндоходів розглядають ратифікацію угоди з Кіпром як додатковий ресурс для збереження і збільшення балансу бюджету.

"Згідно з положеннями підписаної конвенції нижчевказані види доходу підлягають оподаткуванню в країні, яка є джерелом доходу, за ставками: дивіденди - 5/15%, проценти - 2%, роялті - 5%. При застосуванні норм нової конвенції при аналогічних виплатах доходів на Кіпр держбюджет України додатково може отримати за рік майже 1 млрд гривень", - підкреслив міністр доходів.

Як відомо, у листопаді 2012 року в рамках офіційного візиту президента Віктора Януковича до Республіки Кіпр була підписана Конвенція про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи і майно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: