У Колеснікова "неефективно" спустили 19 мільярдів на Євро-2012

П'ятниця, 1 лютого 2013, 11:45

Нацагентство з питань Євро-2012 в 2011-2012 роках погодило 304 закупівлі, проведених за неконкурентною процедурою "в одного учасника", на загальну суму 18,8 млрд гривень.

Про це йдеться у звіті про стан держзакупівель, пишуть "Наші гроші" з посиланням на Рахункову палату.

Як зазначається у повідомленні, державні кошти здебільшого використовувались непрозоро, неефективно та безконтрольно.

Відповідно до інформації видання, витяг з цього звіту було надано у відповідь на запит народного депутата Павла Петренка ("Батьківщина").

Реклама:

В 2011 році Нацагентство погодило 230 закупівель на 14,557 млн гривень. У першому півріччі 2012 року - 74 закупівлі на 4,297 млн гривень та 590 тис євро, пишуть "Наші гроші".

"Встановлено, що по жодній погодженій Агентством процедурі застосування закупівлі у одного учасника всупереч статті закону "Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні" не було надано належного обґрунтування та вивчення ситуації на ринку", - вказує Рахункова палата.

"Агентство не вивчало питань вибору замовниками процедури застосування закупівлі в одного учасника, відбору учасників закупівель, встановлення сум договорів цих закупівель і наявності належного обґрунтування", - повідомили в Рахунковій палаті.

Як відомо, рахункова палата підконтрольна Верховній раді на відміну від Держфінінспекції, яка контролюється Кабінетом міністрів.

Нацгентство з питань Євро-2012 входило в сферу управління віце-прем’єра Бориса Колеснікова, який після парламентських виборів став народним депутатом від Партії регіонів і був звільнений з уряду.

Нагадаємо, в 2010 році уряд прем’єр-міністра Азарова домігся рішення парламенту закону, яким було на рівні закону закріплено право не проводити "єврофутбольні" тендери.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: