"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Столичне СБУ замовило у Ахметова електрики майже на 12 мільйонів

П'ятниця, 1 лютого 2013, 09:40

Департамент госпозабезпечення СБУ уклав угоду з ПАТ "Київенерго" на постачання в 2013 році електроенергії на 11,8 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається у повідомленні, замовлено 11,5 млн кВт для підрозділів Центрального управління СБУ в Києві. Для яких саме підрозділів не повідомляється.

"При цьому річне споживання електроенергії в СБУ зросло. В 2012 році було замовлено 9 млн кВт на 9,78 млн гривен", - пише видання.

Реклама:

У повідомленні зазначається, що обсяг замовленої електрики для столичних підрозділів СБУ перевищує рівень енергії, необхідний для Управління каналів Інгулецької зрошувальної системи - 10 млн кВт за 11,5 млн гривень, що споживаються насосами для подачі води. Ця зрошувальна система забезпечує водою 60,8 тис га  в Херсонській та Миколаївській областях.

Як відомо, на приватизаційному конкурсі з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону, який відбувся 9 грудня 2011 року, DTEK Holdings Ltd запропонував за 25% "Київенерго" 450,5 млн гривень.

Другий учасник конкурсу - ПАТ "Полтаваобленерго" в ході аукціонних торгів запропонувало за держпакет акцій, що реалізовувався, 446 млн гривень.

Стартова ціна пакета становила 432,305 млн гривень.

DTEK Holdings Ltd є керуючою компанією енергохолдингу ДТЕК, який входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), що належить українському бізнесмену Рінату Ахметову.

Після придбання 25% "Киевенерго" ДТЕК є власником 71,89% "Київенерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!