В Україні буде або девальвація, або інфляція - Ernst & Young

Четвер, 31 січня 2013, 19:27

Якщо Україні вдасться уникнути значної девальвації нацвалюти, із зростанням цін на паливо і продукти харчування повернеться інфляція.

Про це йдеться в останньому щоквартальному огляді "Прогноз розвитку швидкозростаючих ринків" компанії Ernst & Young, передає "Український бізнес ресурс".

В огляді зазначено, що українському уряду буде складно забезпечувати золотовалютні резерви для підтримки національної валюти, поки не відновиться експорт.

За даними компанії, низькі обсяги експорту призвели до прискорення темпу зниження промвиробництва та скорочення ВВП України на 1,3% у 3-му кварталі 2012 року.

Реклама:

"Надії на 4-й квартал не виправдалися. Неминучість прискореної девальвації валюти, стримуваної до березня 2013 року для недопущення підвищення вартості погашення боргів, виключила будь-яку монетарну лібералізацію", - говориться в огляді.

На думку аналітиків, швидше за все, знадобиться проведення нового раунду переговорів з МВФ, перш ніж довіру інвесторів буде відновлено.

"Але до відновлення надходжень резервних коштів, передвиборний фіскальний спад необхідно подолати і повернути у зворотному напрямку", - вважають експерти Ernst & Young.

Навіть якщо вдасться уникнути значної девальвації національної валюти, зазначили у компанії, із зростанням цін на паливо і продукти харчування повернеться інфляція, що призведе до закінчення року стабільності споживчих цін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: