"АероСвіт" скликає збори акціонерів для допемісії

Четвер, 31 січня 2013, 17:43

Спостережна рада авіакомпанії "АероСвіт" доручила гендиректору здійснити всі необхідні дії для скликання зборів акціонерів з питання проведення додаткової емісії акцій.

Про це йдеться у повідомленні авіаперевізника, передає "Інтерфакс-Україна".

Як сказано у повідомленні, гендиректора зобов'язали в двотижневий термін розробити план виведення авіакомпанії з кризової ситуації (план санації), ґрунтуючись на програмі реструктуризації з урахуванням поступового відновлення в повному обсязі далеко магістральної маршрутної мережі.

Документ повинен включати чіткий план операційної діяльності, поточний і перспективний розклад польотів, пропозиції щодо подолання кризової ситуації і реструктуризацію існуючої заборгованості.

Реклама:

За дорученням спостережної ради адміністрація "АероСвіту" вже направила звернення до акціонерів та держорганам з пропозиціями щодо вирішення нагальних проблем, які блокують діяльність авіакомпанії.

Як відомо, в першій половині січня 2013 року багато рейсів "АероСвіту" були скасовані, а з 15 січня маршрутна мережа, що включала, крім внутрішніх рейсів, ще близько 80 міжнародних напрямків, зменшилася до двох внутрішніх і до десятка міжнародних маршрутів.

Раніше, на початку грудня аеропорти "Бориспіль" та "Львів" у зв'язку з порушенням фінансової дисципліни призупинили обслуговування рейсів "Аеросвіту".

Також через борги призупинив обслуговування рейсів "Аеросвіту" і аеропорт Шереметьєво (Москва).

29 грудня 2012 року Господарський суд Київської області розпочав банкрутство "АероСвіта" на підставі заяви самої компанії.

На початку січня 2013 року "АероСвіт" почав процедуру власної реструктуризації, яка передбачає, крім усього іншого, також і значне скорочення маршрутної мережі.

Нагадаємо, авіакомпанії "АероСвіт", "Донбасаеро" і "Дніпроавіа" об'єднані в альянс Українська авіаційна група, яка контролюється групою Приват Ігоря Коломойського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: