"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Партнер сина Януковича продав залізниці палива на 21 мільйон

Четвер, 31 січня 2013, 09:03

ДП "Укрзалізничпостач" за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Перша паливна компанія" на придбання мазуту на суму 21,44 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається у повідомленні, мазут М-100 замовлено по 6,7 тис гривень за тонну з постачанням у першому півріччі на умовах FCA  або DDP. Це дорожче від ціни мазуту "Укртатнафти", яка зараз подає мазут по 6,150 тис гривень за тонну при відвантажуванні на залізничний транспорт.

В тендері брали участь шість компаній, однак до участі було допущено лише дві з них.

Реклама:

"Дешевші на 1 млн гривень заявки компаній "Інвестиційна промислова компанія РСС" та "УТПГ "Спеценергомаш" було відхилено через те, що вони вказали виробником палива Новосанжарську філію ТОВ "Прінт Інжиніринг". Тоді як в наданих сертифікатах відповідності виробником було вказано безпосередньо ТОВ "Прінт Інжиніринг", - пише видання.

"Ще дві заявки компаній "Агва трейд сервіс" і "Торгівельний дім "Нафтопостач" були дорожчими на 2 млн гривень. Однак конкурсний комітет "Укрзалізничпостачу" з’ясував, що ці фірми є пов’язаними особами", - йдеться у повідомленні.

"Перша паливна компанія" була заснована фондом "Альтана інвестмент менеджмент" з групи Анатолія Амеліна, бізнес-партнера Олександра Януковича. З урахуванням цієї закупівлі "Перша паливна компанія" з грудня 2012 року отримала державні підряди на 1,845 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!