Через прецедент у Януковича зможуть забрати Межигір'я?

Понеділок, 28 січня 2013, 11:50

У Львові госпсуд ухвалив рішення про повернення у держвласність майна, яке було приватизовано понад 20 років тому.

Про це пишуть "Наші гроші.Львів".

Як пише видання, 10 січня суддя Госпсуду Львівської області Тарас Рим ухвалив рішення, суть якого полягає у можливості повернення у держвласність майна, яке було приватизоване понад 20 років тому, пізніше кілька разів перепродувалося, в результаті чого останній власник впевнено міг розраховувати на статус добросовісного набувача майна.

"В квітні 2012 року прокуратура Львова, за наслідками перевірки законності відчуження будинку, виявила, що підпис тодішнього директора парку на договорі купівлі-продажу 1992 року сфальсифіковано. До того ж, з'ясувалося, що тодішній павільйон "Юність" формально не належав паркові, оскільки Львівська міськрада ніколи не давала на це дозволу", - пише видання.

Реклама:

Як зазначається, на цій підставі у травні 2012 року прокурор Галицького району звернувся до суду з вимогою визнати недійсним договір купівлі-продажу від 12 листопада 1992 року, укладений між Центральним парком культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького та ПВТП "Жубер".

10 січня 2013 року суддя Тарас Рим ухвалив таке рішення, тим самим визнавши нечинним увесь подальший ланцюжок реконструкцій і перепродажів. Нерухомість, відчужена понад 20 років тому, повернулася у власність львівської територіальної громади.

Набуття власності в Україні, особливо враховуючи обставини приватизації у далеких 90, нерідко супроводжувалися схожими "непорозуміннями". Після перепродажу нові власники такого майна набували статус "добросовісних набувачів".

"Зрештою, вони такими і є - заплатили гроші, перевірили документи у продавця. Ніхто ж не відстежує весь ланцюжок перепродажів.

Тим більше, що створено прецедент "обнуління"  стандартного трирічного терміну позовної давності.

Юристам, що працюють на опозицію, варто детальніше вивчити це рішення. Бо ж Межигір’я після чергової перемоги добра і справедливості в Україні саме у державну власність не повернеться", - пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!