Американці кажуть, що нічого не знають про продаж українських обленерго

П'ятниця, 25 січня 2013, 15:45

Компанія "AES Україна" спростувала інформацію про продаж енергопостачальних компаній "AES-Київобленерго" і "AES-Рівнеенерго" російській групі VS Energy.

Про це заявив директор департаменту зовнішніх та внутрішньокорпоративних зв'язків "AES Україна" Андрій Пермяков, передає "УКРІНФОРМ".

"Компанії "AES-Київобленерго" і "AES-Рівнеенерго" - ефективні компанії, тому час від часу до них з'являється інтерес, але ні про які угоди, ні про які домовленості нам не відомо. До нас ніхто не звертався з цього приводу", - сказав Пермяков.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що американські інвестори вирішили позбутися своїх енергетичних активів, якими вони володіли в Україні протягом 10 років.

Реклама:

Повідомлялося, що російська VS Energy домовилася з американською AES Сorporation про покупку 89,12% акцій енергопостачальної компанії "AES-Київобленерго" і 84,56% компанії "AES-Рівнеенерго".

Як писала "Економічна правда", 24 січня в Давосі, представник групи Михайло Спектор заявив, що "лужниківська група" планує взяти участь у приватизації двох обленерго в Україні.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров публічно висловив невдоволення американськими власниками "Київобленерго": розкритикував їх за "неприпустиму байдужість до людей" і попередив, що "уряд миритися з цим не буде і подібного не терпітиме", а тому буде застосовувати "всі правові механізми впливу".

Як відомо, VS Energy володіє близько 95% акцій в "Кіровоград-", "Херсон-", "Житомиробленерго" і "Севастопольенерго".

Групі також належить близько 70% в "Чернівціобленерго", близько 50% - у "Одесаобленерго" і близько 15-20% - в "Хмельницьк-" і "Миколаївобленерго". Напередодні VS Energy продала контрольний пакет "Закарпаттяобленерго".

Бенефіціарами VS Energy International є кілька російських підприємців, у тому числі Олександр Бабаков.

Американська AES Washington Holdings BV (Входить в структуру AES Сorporation) придбала пакети акцій "Київобленерго" і "Рівнеобленерго" розміром 75% +1 акція на приватизаційному конкурсі в 2001 році. Потім AES Сorporation збільшила свої пакети акцій до 89,12% в "Київобленерго" і до 84,56% - в "Рівнеенерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: