Південна залізниця покарала робітників за критику Hyundai

П'ятниця, 25 січня 2013, 11:08

Ленінський райсуд Харкова задовольнив позов Південної залізниці і зобов’язав профспілку Харківської вагонної дільниці № 1 виплатити 97 тис гривень за критику поїздів Hyundai.

Про це пише газета "Сегодня".

Як зазначає видання, керівництву залізниці не сподобався коментар голови незалежної профспілки Олександра Абросимова, опублікованого влітку в одній з українських газет. В інтерв'ю профспілковий лідер розкритикував роботу підприємства.

"Існує негласна команда не вкладати гроші в старі вагони - не купувати запчастини, не ремонтувати, а всі ресурси направляти на нові швидкісні електрички. Але ми ж всі переконалися, що ідея із закупівлею Hyundai  провалилася", - було сказано в матеріалі.

Реклама:

В якості аргументів проти "корейців" наводиться загибель людей під колесами швидкісних поїздів, незручності для пасажирів - мовляв, нікуди навіть багаж покласти - і відсутність фахівців та ремонтної бази.

У Південній залізниці визнали, що ця інформація псує репутацію підприємства, тому подали позов.

Після його задоволення працівники профспілки висловили обурення.

"Це просто суддівське свавілля! Все, про що я говорив, знаходить своє підтвердження в реальному житті! Запчастин не вистачає, Hyundai ламаються на кожному кроці, про корупцію на залізниці було знято вже з десяток сюжетів. Але суддя всього цього ніби не помічає!".

Колеги Абросимова по профспілці вирішили оскаржити рішення в Апеляційному суді. Але там скаргу не прийняли до розгляду, знову повернувши справу до Ленінського суду.

Юрист профспілки Костянтин Савлук запевняє: суд не мав права приймати рішення на користь Південної залізниці.

Юрист упевнений: Південна залізниця намагається розправитися з профспілкою за допомогою стягнення величезної суми. На самому підприємстві ситуацію не коментують.

"Ми зайняли нейтральну позицію і утримуємося від будь-яких коментарів", - заявила начальник прес-служби Південної залізниці Ірина Романенко.

Співробітники залізниці платити не мають наміру і планують знову відстоювати свою правоту в суді. Засідання призначене на початок лютого.

Як відомо, президент Віктор Янукович також виступив з критикою щодо закупівлі потягів Hyundai.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: